T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Amasya İl Sağlık Müdürlüğü Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesi

Amasya İl Sağlık Müdürlüğü Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesi

Facebook Twitter Google Plus Linkedin

"COVID-19 Normalleşme Süreci ve Alınacak Tedbirler" ile ilgili maddelerin yeniden düzenlenmesi

Güncelleme Tarihi: 20/08/2020

Bakanlığımız Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün "COVID-19 Normalleşme Süreci ve Alınacak Tedbirler"  ile ilgili maddeleri yeniden düzenlenmiş olup aşağıdaki hükümlerin uygulanmasına karar verilmiştir.

- Kronik hastalığı olan kişilerin 01.01.2020 tarihinden itibaren sonlanmış veya sonlanacak tıbbi malzeme ve ilaç raporları yeniden geçerli kabul edilecektir. İlaç ve tıbbi malzemeler raporlarda belirtilen miktar ve dozda Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirtilen kriterlere uygun olarak reçete edilmeksizin eczanelerden temin edilebilecektir.

- 01.01.2020 tarihinden itibaren sonlanmış veya sonlanacak "süreli" engelli raporu bulunan hastaların mevcut raporları yıl sonuna kadar geçerli kabul edilecektir.

Bu sebeplerle ilçemizde bulunan vatandaşlarımızın sağlık raporlarını yeniletme amacıyla hastanemize başvurmalarına ihtiyaç bulunmamaktadır.

İlçemiz halkına saygıyla duyurulur.