T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Amasya İl Sağlık Müdürlüğü Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesi

Amasya İl Sağlık Müdürlüğü Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesi

Kurban Bayramı Sürecinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Güncelleme Tarihi: 29/07/2020

Kıymetli Merzifon halkı;

Önümüzdeki Kurban Bayramında içinde bulunduğumuz pandemi süreci nedeniyle; bayram namazı, kurban kesimi ve bayramlaşmalarda  daha önceki bayramlardan farklı olarak alışagelmiş davranışlarımıza bazı tedbirler uygulamak zorundayız.

Bugüne kadar ki Kurban Bayramlarında; ilk gün safları sık bayram namazı kılınır, sonrasında kurban ibadetini yerine getirmek için kurban kesim alanlarına kalabalık gidilerek kurbanlar kesilir; akraba, eş, dost, arkadaşın birbirlerini ziyaret ettiği el öpülerek saygının, sarılarak sevginin ifade edildiği bayram kutlamaları yapılırdı.

Ancak bu Kurban Bayramında;  bayram namazında, kurban kesiminde ve bayramlaşmalarda dikkat edilmesi gereken bir pandemi ile karşı karşıyayız. Bu sebeple, yaşanan bayram sevinçlerini hüzünlü bir tabloya çevirmemek için, devletimizin pandemi sürecine yönelik almış olduğu tedbirlere ve yaptığı uyarılara harfiyen uymak bir zorunluluktan ziyade vatandaşlık görevidir.

Bu bağlamda önümüzdeki Kurban Bayramı sürecinde; İlk gün kılınacak bayram namazına giderken maskemizi ağız ve burnumuzu tam kapatacak şekilde takarak evden çıkmalı, seccademizi yanımızda götürmeli, camilerimizde sıkı değil sosyal mesafeli saflar oluşturmalıyız.

Kurban kesim alanlarına asgari sayıda kişi ile gidilmeli, kişiler arasında en az 1,5 metre (3-4 adım) fiziki mesafe korunmalı, maske takılmalı, el hijyenine dikkat edilmeli ve elle temastan (tokalaşma) kaçınılmalıdır.

Akraba, dost, arkadaş vb. yakınlarımızla bayramlaşmalarımızda ev ziyaretlerinden kaçınmalı; maske takarak, sosyal mesafeye dikkat ederek ve temastan (tokalaşma, el öpme, sarılma, ikram kabul etme vb.) kaçınarak bayram kutlamalarını gerçekleştirmeliyiz.

Ağız tadında bir bayram geçirmek, daha nice bayramlara sevdiklerimizle birlikte kavuşmak için siz kıymetli Merzifon halkımızdan yukarıda belirtilen tedbirlere uymanızı istiyor ve bu vesile ile bayramınızı kutluyorum.

Uzm.Dr. Selçuk SEZİKLİ
İlçe Sağlık Müdür V. - Başhekim